Oprichting stichting Fietsmaatjes Nuenen

geplaatst in: Bestuursmededelingen | 0

Nuenen, Gerwen en Nederwetten is weer een stichting rijker, die zich inzet om mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking  in onze maatschappij actief te blijven betrekken, doordat vrijwilligers met hen gaan fietsen in ons mooie dorp, kernen en regio.

Fietsmaatjes Nuenen is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit niet meer alleen willen of kunnen. Dit kunnen ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure zijn. Zij, de “gasten”, fietsen samen met een vrijwilliger op een duofiets met een elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger stuurt en de gast kan meetrappen in zijn eigen tempo als hij dat wil. Het doel van Fietsmaatjes Nuenen is om uiteindelijk in een aantal kernen in Nuenen een (of meer)  duofiets(en) te plaatsen en per kern zowel vrijwilligers als gasten te werven en hen te matchen om samen te fietsen. Middels contributies en donaties, schenkingen en subsidies wil Fietsmaatjes Nuenen dit doel bereiken. Gestart zal worden in het Centrum van de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

De gemeente telt circa 23.186 inwoners en 10.086 huishoudens en is verdeeld over 3 kernen (Nuenen 23.186, Gerwen 2.055 en Nederwetten 850).

De gemeente is de meest vergrijsde gemeente van Brabant en bijna 6.000 inwoners zijn 65 of ouder. Hiermee stijgt ook het aantal inwoners met dementie.

Daartoe is de stichting Fietsmaatjes Nuenen opgericht.

Op 13 februari 2020 is bij Marks Wachters notarissen in Nuenen de stichtingsakteakte gepasseerd bij notaris mr. Anne van Uden-van Dijk.

Stichting Fietsmaatjes Nuenen
Vlnr: Martien Jansen, pr&fondswerving, Huib Hardeman, secretaris, Mark Jansen, penningmeester, Jan Zwaan, voorzitter, Leo Renders, fietsbeheerder, Mr. Anne van Uden-van Dijk , notaris, Frans van Grotel, coördinator, Peter Jansen, fietsbeheerder